JA Teline V - шаблон joomla Форекс
22
Mon, Jul

Αγκινάρες με κουκιά

ΔΩΡΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ
Typography

Με τον Σεφ Κωνσταντίνο Δεληγιάννη

Απαραίτητα υλικά για 4 άτομα (και βάλε...):

12 μεγάλες κρεατωμένες αγκινάρες
1 χγρ. φρέσκια κουκιά
0,5 χγρ. φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
3 μεγάλες πατάτες, κομμένες στα 4
Ματσάκι άνιθο
Αλάτι-πιπέρι,
¼  ποτήρι ελαιόλαδο
1 λεμόνι

Προετοιμασία

1.    Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βαζούμε σε λεκάνη με αλατισμένο νερό για να μη μαυρίσουν.
2.    Καθαρίζουμε από ίνες τα κουκιά. 
3.    Στη μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα κρεμμυδάκια. Προσέχοντας να μην τηγανίζονται, τα ανακατεύουμε ελαφρώς και σχεδόν αμέσως τοποθετούμε τις αγκινάρες με τα «σκουφάκια» τους προς τα πάνω, κουκιά, πατάτες, άνιθο, αλάτι-πιπέρι και σκεπάζουμε όλα με ζεστό βρασμένο νερό.
4.    Ψήνουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να ψηθούν οι αγκινάρες και τα κουκιά.
5.    Σερβίρουμε, περιχύνοντας με χυμό λεμονιού.

Ο «άσος στο μανίκι» του Σεφ Κωνσταντίνου Δεληγιάννη:

Πασπαλίζουμε τις σερβιρισμένες στο πιάτο αγκινάρες με πολύ ψιλοκομμένη και πολύ φρέσκια ρόκα.

www