JA Teline V - шаблон joomla Форекс
16
Fri, Aug

Γαριδομακαρονάδα νηστίσιμη

ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Typography

Ελληνική κουζίνα

Με τον Σεφ Κωνσταντίνο Δεληγιάννη

Ο Σεφ προτείνει οι καλοφαγάδες να παρακολουθήσουν την εξέλιξη αυτής της συνταγής και μετά το Πάσχα, όταν συμπληρωθεί με τα υλικά, που δεν επιτρέπονται σε περίοδο νηστείας, αλλά δίνουν στο πιάτο μια απρόσμενη τροπή...

 

Απαραίτητα υλικά για 4 άτομα (και βάλε...):

0,5 kg φρέσκες γαρίδες, μεσαίες προς μεγάλες, Ν3-4
3 μεγάλες ντομάτες
4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
3 σκλήθες σκόρδο
5-6 κλωναράκια φρέσκι μαϊδανό, ψιλοκομμένο
3-4 φρέσκα φυλλαράκια βασιλικό
αλάτι-πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 πρέζα πάπρικα
1 κουταλιά σούπας πελτέ
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
1 σφηνάκι κονιάκ
0,5 kg μακαρόνια

Ετοιμασία:

1.    Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο τη γαρίδα μέχρι να κοκκινίζει και από τις δυο μεριές.
2.    Ρίχνουμε το κρεμμυδάκι με το σκόρδο ψιλοκομμένα και τα μαραίνουμε για 1-2 λεπτά.
3.    Ρίχνουμε το κονιάκ και το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί λίγο το αλκοόλ.
4.    Ρίχνουμε την τριμμένη τομάτα ανακατεμένη με τον πελτέ, αλάτι-πιπέρι, πάπρικα και αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιεί τα νερά της η ντομάτα και να γίνει σάλτσα.
5.    Όταν η σάλτσα είναι σχεδόν έτοιμη συμπληρώνουμε το ψιλοκομμένο μαϊδανό, μετά το βασιλικό, τα μαραίνουμε για ένα λεπτό και σβήνουμε τη φωτιά.
6.    Βράζουμε ξεχωριστά τα μακαρόνια της αρεσκείας μας

Η γαριδομακαρονάδα είναι έτοιμη. Τη σερβίρουμε πασπαλισμένη με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊδανό.

Αλλά ποιος Σεφ δεν έχει ακόμα έναν άσο στο μανίκι;

Ο «άσος στο μανίκι» του Κωνσταντίνου Δεληγιάννη

Βράζουμε τα μακαρόνια μαζί με το θυμάρι και δεν τα σουρώνουμε! Τα βγάζουμε με την τρυπητή κουτάλα απευθείας στο πιάτο. Αν θέλουμε βάζουμε λίγο φυτικό βούτυρο ή έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

www