JA Teline V - шаблон joomla Форекс
26
Wed, Jun

Αστρολογική κουζίνα

ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Typography

Με την Λιουντμίλα Χαρά

Μόσχα

Μαγευρεύουμε για τους Τοξότες

Σχεδόν όλοι μας διαβάζουμε – φανερά ή κρυφά - ωροσκόπια, που δημοσιεύονται σε περιοδικά και εφημερίδες, πολλοί από μας παρακολουθούν τους/τις αστρολόγους, που προαναγγέλλουν από την οθόνη της τηλεόρασης , τί μας περιμένει σήμερα, αύριο, φέτος, κάποιοι τους πιστεύουν, κάποιοι – δείχνουν, πως ανγοούν τις προβλέψεις τους...

 

Όπως οι πλανήτες είναι ως ένα σημείο υπεύθυνοι για τη μοίρα μας, έτσι και οι τροφές, που καταναλώνουμε, είναι υπεύθυνες για την σωματική, αλλά και την ψυχική μας υγεία. Αυτές καθορίζουν επίσης το πόσο αρμονική είναι η σχέση μας με τον ευατό μας, αλλά και...με το Σύμπαν.
Κάθε ζώδιο συνδέεται με ένα από τα τέσσερα στοιχεία της φύσης, έχει για κυβερνήτη του έναν πλανήτη. Αλλά πέρα από αυτά υπάρχει και εξ΄ίσου άρρικτη σχέση του ζωδίου με κάποιο ή κάποια από τα προϊόντα διατροφής. Αυτό ακριβώς εννοούμε, όταν λέμε, ότι είμαστε ό, τι τρώμε, και ο ρόλος της αστρολογικής κουζίνας είναι να υποδείξει σε κάθε ζώδιο την τροφή, που του ταιριάζει, τα μπαχαρικά, που θα τον κάνουν να νιώθει καλύτερα και τα πιάτα, που θα του εξασφαλίζουν την στομαχική, αλλά και την ψυχική ευεξία.
Στα εντατικά «μαθήματα» της αστρολογικής μας κουζίνας θα χρησιμοποιήσουμε τη σοφία των γνωστών αστρολόγων, προσθέτοντας όμως τις δικές μας προσωπικές παρατηρήσεις, τις συμβουλές , που βασίζονται στην πρωσοπική μας πείρα, προτείνοντας τις συνταγές, που δοκιμάστηκαν και εγκρίθηκαν από το ευρύ μας περιβάλλον.
Αξιοποιώντας τις παρακάτω πληροφορίες, ο αναγνώστης θα μπορέσει να οργανώσει τη δική του διατροφή, να φτιάξει τον δικό του πίνακα και να επιλέξει τα πιάτα, που ταιριάζουν στο ζώδιό του, αλλά και στα γούστα του.
Ο πίνακας, που ακολουθεί, δείχνει τη σχέση του ζώδιου με τα στοιχεία της φύσης, τους πλανήτες , αλλά και τα προϊόντα διατροφής.

 

Ζώδιο    Στοιχείο     Πλανήτης    Προϊόντα διατροφής

Κριός Φωτιά       Άρης          Αρνάκι γάλακτος,  ζυγούρι, κατσίκι
Ταύρος Γη           Αφροδίτη    Βοδινό κρέας
Δίδυμοι Αέρας       Ερμής         Πουλερικά
Καρκίνος Νερό        Σελήνη        Καβούρια
Λέων Φωτιά       Ήλιος          Κυνήγι
Παρθένος Γη           Ερμής         Μοσχάρι
Ζυγός Αέρας      Αφροδίτη     Καρποί
Σκορπιός Νερό       Άρης           Μαλάκια
Τοξότης Φωτιά      Δίας            Ζαμπόν, χοιρινό, λουκάνικα,
Αιγώκερος Γη         Κρόνος        Αρνάκι γάλακτος
Υδροχόος Αέρας     Κρόνος        Θαλασσινά
Ιχθύες Νερό       Δίας            Ψάρια

Μια και βρισκόμαστε στο ζώδιο του Τοξότη, ας ξεκινήσουμε με τις τροφές και τις συνταγές που του ταιριάζουν αστρολογικά.

Αν είστε ΤΟΞΟΤΗΣ...
Το μενού σας είναι πλούσιο σε ελέη και αρκετά ποκίλλο.

Φρούτα που συνίσταται να προτιμήσετε: χουρμάδες, σύκο, μάγκο.
Λαχανικά: αγκινάρες, λαχανάκι Βρυξελλών, αντίδι
Ξεροί Καρποί: κάστανα.

Όσον αφορά τα βότανα και μπαχαρικά:

Όσοι γεννηθήκατε 22/11-2/12:
κύμινο, γαρύφαλλο, άνιθος, μάραθο, μέντα, μαϊδανός, μέντα πιπεράτη
Όσοι γεννηθήκατε 3/12-11/12:
μπαχάρι, βασιλικός,τσίλι, κόλιανδρος, κύμινο, κάρυ,σκόρδο, πιπερόριζα, χρένο, μουστάρδα, πιπέρι, ξύσμα λεμονιού.
Όσοι γεννηθήκατε 12/12-21/12:
κανέλα, κίτρο, τζίνσενγκ, δενδρολίβανο, σουσάμι.

Στους Τοξότες θα θέλαμε να προτείνουμε δυο πρώτα αστρολογικά πιάτα, που προφανώς θα ταίριαζαν στα γούστα και τις γευστικές συνήθειες πολλών, αλλά ειδικά εκείνων, που τους αρέσει να πειραματίζονται με κάτι καινούργιο.

Ψαρονέφρι με μανιτάρια

4 μερίδες
Για κάθε μερίδα υπολογίζουμε 120 γρ ψαρονέφρι

Συσταικά:
αλεύρι
2 κ.σ. βούτυρο
χυμός 1 λεμονιού
1 ποτήρι γάλα
1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες,
κομμένα φρέσκα μανιτάρια,
μαϊδανός ψιλοκομμένος

Παρασκευή:
Αλευρώνουμε τα κομμάτια ψαρονέφρι, προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι και άλλα μπαχαρικά του ζώδίου σας, που σας ταιριάζουν περισσότερο.
Τηγανίζουμε ψαρονέφρι σε βούτυρο, όταν ροδίσει αρκετά, προσθέτουμε χυμό λεμονιού, γάλα, σκεπάζουμε το σκεύος και συνεχίζουμε να σιγοψήνουμε για 20 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε μανιτάρια 10 λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος.
Σερβίρουμε το ψαρονέφρι, πασπαλισμένο με μαϊδανό.

Ραβιόλια για τους Τοξότες
Για 8 μερίδες.
Συστατικά
1 κιλό σπανάκι
600 γρ χοιρινά λουκάνικα
8 αυγά
3 ποτήρια τριμμένο τυρί
1 ποτήρι τρίμμα φρυγανιά
2 ποτήρι ψιλοκομένα κάστανα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, 1 κ.τ. ματζουράνα

Παρασκευή:
Πλένουμε, ζεματάμε το σπανάκι, και μόλις κρυώσει – το ψιλοκόβουμε.
Προσθέτουμε αυγά, τυρί, τρίμμα φρυγανιάς, ελαιόλαδο, ματζουράνα, αλάτι, πιπέρι. Ανακατεύουμε και βάζουμε τη μάζα στο ψυγείο για 24 ώρες.

Φτιάχνουμε ζύμη:
3 αυγά
3 κ.σ. νερό
1 κ.σ. αλάτι

Τοποθετούμε το αλεύρι και το αλάτι σε βαθύ σκεύος, ανακατεύουμε. Φτιάχνουμε ένα βαθούλωμα και ρίχνουμε μέσα αυγά και νερό, ανακατεούμε πάλι πολύ καλά, ώστε η ζύμη να γίνει σχεδόν στεγνή και αρκετά σκληρή. Αν χρειαστεί – συμπληρώνουμε νερό.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μέρη και την ανοίγουμε σε πάχους χαρτιού. Με ένα ποτήρι κόβουμε κύκλους από τη ζύμη, τους γεμίζουμε με το κουταλάκι με το μίγμα σπανάκι και φτιάχνουμε μισοφέγγαρα-ραβιόλια.
Βράζουμε τα ραβιόλια μας σε καυτό αλατισμένο νερό.
Σερβίρουμε με τηγανιτά ή βραστά λουκάνικα και καλό κόκκινο κρασί.

Καλή σας όρεξη!