JA Teline V - шаблон joomla Форекс
24
Thu, Oct

Νηστίσιμα πιάτα

ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Typography

Με τον Σεφ Κωνσταντίνο Δεληγιάννη

ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ

Ακόμα μια εβδομάδα της Σαρακοστής. Μέχρι τις 16 Απριλίου, την ημέρα του Πάσχα, απομένουν 36 ολόκληρες ημέρες, και οι Ελληνίδες καθημερινά φτιάχνουν το μενού τους, προσέχοντας μην χρησιμοποιήσουν κάποιο «λάθος» προϊόν στη μαγειρική τους.

Τα «φρούτα» της ελληνικής θάλασσας είναι πιστεύουμε τα πιο αρωματικά και ποιοτικά στον κόσμο. Βρίσκονται σε αφθονία στις αγορές και τα καταστήματα τροφίμων. Γι’ αυτό οι συνταγές των νηστίσιμων πιάτων είναι επίσης πάμπολλα.

Σήμερα ο Σεφ Κωνσταντίνος Δεληγιάννης θα μοιραστεί μαζί μας τα μυστικά της αληθινής ελληνικής κουζίνας - τη συνταγή ενός γευστικότατου «Μυδοπίλαφου», το οποίο όχι μόνο θα τοποθετήσει τα νηστίσιμα πιάτα στην κορυφή της διατροφής σας. αλλά θα κοσμήσει οποιοδήποτε γιορτινό τραπέζι.
Ετοιμάστε λοιπόν το «Μυδοπίλαφο» του Σεφ για τον εαυτό σας και τους φίλους σας.


Απαραίτητα υλικά για 4 άτομα (και βάλε...):

  • 1 kg φρέσκα μύδια μαζί με το κέλυφός τους
  • 0,5 kg φρέσκη ψιλή γαρίδα,
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι για πιλάφι της αρεσκείας σας,
  • 3 μεγάλες ντομάτες
  • αλάτι-πιπέρι,
  • ψιλοκομμένος μαϊδανός,
  • κύβος λαχανικών,
  • ένα κουταλάκι γευστική μαργαρίνη της αρεσκείας σας ή 2 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο.


Ετοιμασία:

1. Βράζουμε γαρίδες σε νερό με αλατοπίπερο, κρατάμε το ζουμί και καθαρίζουμε τις γαρίδες. Σουρώνουμε το ζουμί.
2. Πλένουμε πολύ προσεκτικά τα μύδια, βάζουμε την άδεια κατσαρόλα στην φωτιά, τοποθετούμε μέσα τα μύδια και περιμένουμε ν’ανοίξουν. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Βγάζουμε το κρέας από το κέλυφος από τα  ¾ βρασμένα μύδια, και πετάμε το κέλυφος. Κρατάμε τα υπόλοιπα μύδια με το κέλυφός τους για να κοσμήσουμε αργότερα το πιάτο.
3. Τοποθετούμε την κατσαρόλα με το σουρωμένο ζουμί των γαρίδων στην φωτιά, συμπληρώνουμε με το σουρωμένο ζουμί, που έβγαλαν τα μύδια. (Αν τυχόν βράσαμε προηγουμένως κάβουρα, συμπληρώνουμε και το δικό μας ζουμί με το δικό του!). Το ζουμί δεν πρέπει να είναι πάνω από 4 φλιτζάνια τσαγιού!
4. Ξεφλουδίζουμε και τρίβουμε στον τρίφτη ντομάτες και συμπληρώνουμε το ζουμί. Βάζουμε τον κύβο λαχανικών και αφήνουμε το ζουμί να πάρει βράση. Βάζουμε το ρύζι και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Θα προτιμήσουμε το ρύζι, που θέλει 20 λεπτά βράσης. 5 λεπτά πριν γίνει έτοιμο, τοποθετούμε στην κατσαρόλα μαργαρίνη ή λάδι, γαρίδες και μύδια και ανακατεύουμε πολύ προσεκτικά για μην σπάσουμε το κέλυφος.  Μόλις το μυδοπίλαφο είναι έτοιμο, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊδανό.

Το Μυδοπίλαφο είναι έτοιμο.
Αλλά ποιος Σεφ δεν έχει ακόμα έναν άσο στο μανίκι;

Ο «άσος στο μανίκι» του Κωνσταντίνου Δεληγιάννη


Στο έτοιμο μυδοπίλαφο ρίξτε ένα φακελάκι σκονη..σαφράν!

 

www