JA Teline V - шаблон joomla Форекс
23
Wed, Oct

Βάi-βάi αντί για Wi-Fi

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Typography

Βλέποντας το βίντεο με θερμούς εναγκαλιασμούς των βουλευτών των κυβερνητικών κομμάτων μετά την καταψήφιση της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ, θυμήθηκα ένα παλιό περιστατικό.

 

 

Στο Πανεπιστήμιο δίναμε προφορικά το μάθημα της ιστορίας της ελληνικής γλώσσας, το οποίο, εκτός απ’ ό τι ήταν μάθημα επιλογής, επιβάρυνε αφάνταστα το έτσι κι αλλιώς επιβεβαρυμένο πρόγραμμα σπουδών. Ένας συμφοιτητής μας όμως ήταν πολύ επιμελής και ο καθηγητής του είπε, ότι δεν υπάρχει λόγος να παρίσταται στην εξέταση, γιατί έτσι κι αλλιώς θα του βάλει «άριστα».
Παρόλ’ αυτά ο τυχεράκιας δε θέλησε να αρπάξει την ευκαιρία και μπήκε στην αίθουσα να δώσει το μάθημα. Φυσικά και πήρε «άριστα», αλλά βγαίνοντας, άνοιξε το βιβλιάριο με τους βαθμούς του και άρχισε να χοροπηδά από τη χαρά.
Βλακεία; Έλα που το ξαναείδα το έργο εχτές, βλέποντας τους βουλευτές να χαίρονται για το αυτονόητο και επιπλέον να πλασάρουν αυτό το αυτονόητο για μεγάλη νίκη.
Η πρόταση μομφής καταψηφίστηκε γιατί δεν μπορουσε μαθηματικά να γίνει αλλιώς. Αλλά η αντιπολίτευση απέδειξε, ότι επί της αρχής, έστω και τυπικά, μπορεί να υπάρξει κάποια συνεννόηση.
Αλλά για να το δείχνουν και να το ξαναδείχνουν το «θρίαμβο», για να το λένε, και να το ξαναλένε, άρα υπάρχουν και οι κατάλληλοι θεατές, όμοιοι μ’ εκείνους, που συμμετέχουν στην εύρεση των λέξεων στην ομώνυμη εκπομπή του ΑΝΤΕΝΝΑ.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας trendence Graduate Barometer 2013, στην οποία πήραν μέρος 1.057 πανεπιστήμια από 27 χώρες, και μεταξύ των συμμετεχόντων σ΄αυτήν 317.617 φοιτητών ήταν και οι 5.209 Έλληνες, 1 στους 2 είναι νέους και νέες πανευρωπαϊκά είναι διαθετημένοι να μετακινηθούν στο εξωτερικό για να βρουν εργασία, οι 85,5% Έλληνες φοιτητές δείχνουν ανήσυχοι για το μέλλον τους και οι 45,4% από αυτούς θα μετανάστευαν ευχαρίστως με την πρώτη ευκαιρία για να παίρνουν στο εξωτερικό έστω 14.000 ευρώ ετησίως.
Το Μάιο του 1968, 45 χρόνια πριν, οι φοιτητές βγήκαν στους δρόμους του Παρισιού με τα συνθήματα, που θα μπορούσαν να γίνουν γράφιτι και σήμερα:

Δε θέλουμε να ζούμε σε έναν κόσμο, όπου για τη σιγουριά, πως δε θα πεθάνεις από πείνα πληρώνεις με το ρίσκο να πεθάνεις από πλήξη!

Ό, τι και να ψηφίσεις στο δημοφήφισμα, είτε «ναι», είτε «όχι», θα σε κάνουν μαλάκα.
Την ευτυχία σου την έχουν αγοράσει. Κλέψε την!

Στην κοινωνία, που έχει καταργήσει όλες τις περιπέτειες, η μόνη περιπέτεια είναι να καταργήσεις την κοινωνία!
Χτυπάει το ξυπνητήρι. Η πρώτη ταπείνωση της ημέρας.

Για φαντάσου: ξεκινά ο πόλεμος, και κανείς δεν παει να πολεμήσει.

Θα μπορούσαν να γραφτούν, αλλά δε θα γραφτούν...

Ξέρετε, γιατί έγινε η Άνοιξη του Παρισιού; Γιατί δεν υπήρχε τότε το Wi-Fi, και σοφά θα πράξει ο πρωθυπουργός μας, αν κρατήσει την υπόσχεσή του για ένα πανελλαδικό, ελεύθερο και δωρεάν Wi-Fi Ίντερνετ σε ολόκληρη τη χώρα.
Τη νεολαία πρέπει να την ευνουχήσεις, για να παραμείνει σε αιώνια νάρκη του Χειμώνα...

Από το 1936 αγωνιζόμουν για την αύξηση του μισθού. Πριν για το ίδιο πράγμα πολεμούσε ο πατέρας μου. Σήμερα έχω τηλεόραση, ψυγείο και αμάξι, κι όμως έζησα τη ζωή μου σαν μαλάκας.
Μη παζαρεύετε με τους αφεντάδες! Καταργήστε τους...

Αλογόμυγα

www