JA Teline V - шаблон joomla Форекс
11
Wed, Dec

Αρχή

Η Ολυμπιακή ιστορία, όπως υποστηρίζουν οι έγκυρες πηγές απαριθμεί 2778 έτη.Οι υπολογισμοί είναι απλοί: το 776 π.Χ. οργανώθηκε η πρώτη γνωστή στους ανθρώπους Ολυμπιάδα, και φέτος το 2012 ο πλανήτης ετοιμάζεται για την τελετή έναρξης των 30ων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι ξεκινούν στο Λονδίνο ακριβώς σε 100 ημέρες.

Πάμε Σότσι!

Την διοργάνωση των 3ων Ολυμπιακών Αγώνων του 1932 για πρώτη φορά ανέλαβε η Αμερική, το χειμερινό θέρετρο Λέικ Πλάσιντ. Ο Καναδάς, που επίσης ήταν υποψήφια χώρα, θα περιμένει άλλα 56 χρόνια: μόλις το 1988 η πολή Κάλγκαρι θα υποδεχτεί την 15η Χειμερινή Ολυμπιάδα.

 

 

 

Πάμε Σότσι!

Ευγενία Κριτσέφσκαγια

Αύριο. στις 12 Οκτωβρίου, συμπληρώνονται 44 χρόνια από το θάνατο της Σόνια Χένι. Ποιά είναι αυτή; Θα σας εξηγήσουμε παρακάτω...
Στους Δεύτερους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες  του 1928 στο Σεντ Μόριτς σην Ελβετία κατέφθασαν 491 αθλητές και αθλήτριες από 25 χώρες του κόσμου. Ανάμεσά σε 27 αθλήτριες ξεχώριζε μια κατάξανθη 16χρονη κοπελίτσα, η Νορβηγή Σόνια Χένι, που είχε όμως εμπειρία συμμετοχής σε Ολυμπιακούς Αγώνες: το 1924, στο Σαμονί, η 11χρονη Σόνια κατέλαβε την τελευταία θέση, αλλά οι κριτές εξέφρασαν την πεποίθηση, ότι πρόκειται για ανατέλλον άστρο του καλλιτεχνικού πατινάζ, που σε τέσσερα χρόνια θα αποτελέσει σοβαρή «απειλή» για τις πρωταθλήτριες.

 

Ευγενία Κριτσέφσκαγια

Πάμε Σότσι!

Λευκή Ολυμπιάδα θα γιορτάσει το 2014 στο Σότσι την 90η της επέτειο

Η πρώτη Χειμερινή Ολυμπιάδα, που διοργανώθηκε στο παλαιότερο ευρωπαϊκό χειμερινό θέρετρο, στο γαλλικό Σαμονί, δεν ήταν κανονική Ολυμπιάδα. Ήταν κάτι σαν προεόρτιο αθλητικό γεγονός των 8ων Ολυμπιακών Αγώνων, που επρόκειτο να διεξαχθούν για δεύτερη φορά στη Γαλλία, το καλοκαίρι του 1924 , και ήταν ταυτόχρονα και Θερινοί, αλλά και Χειμερινοί Ολυμπιακοί αγώνες, μιας και το πρόγραμμά τους συμπεριλάβανε το καλλιτεχνικό πατινάζ και το χόκευ – το πιο θυληκό και το πιο αρσενικό αθλήματα.

Ευγενία Κριτσέβσκαγια

Το Σότσι είναι η πρώτη στην ιστορία πόλη της Ρωσίας, που χρίστηκε πρωτεύουσα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων και ίσως εδώ υπάρχει ηχηρός συμβολισμός: μεγάλο μέρος των αγώνων θα διεξάγονται στο χωριό Κράσναγια Πολιάνα (Κόκκινο ξέφωτο), 39 χιλιόμετρα έξω από το Σότσι, ένα καθαρά ελληνικό οικισμό, όπου 135 χρόνια πριν, το 1878, μετακόμισαν οι 36 ελληνικές οικογένειες. Αυτοί οι πρώτοι Έλληνες έδωσαν στην τοποθεσία αυτό το ποιητικό όνομα, επειδή το φθινόπωρο, όταν κατέβηκαν στην κοιλάδα, είδαν τις κόκκινες φτέρες να οργιάζουν.

 

Η Χειμερινή Ολυμπιάδα στο Σότσι θα πρωτοτυπήσει παγκοσμίως, μια και η ολυμπιακή δάδα για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων θα ταξιδέψει στο Ανοιχτό Διάστημα, και οι 6 αστροναύτες, τρεις Ρώσοι και τρεις ξένοι, που θα εργάζονται στο Διαστημικό Σταθμό μέχρι το Νοέμβριο μήνα, θα γίνουν... λαμπαδηδρόμοι!

Ιρίνα Σεντόβα

Ιστορικός τέχνης, επιστημονικός συνεργάτης της Εθνικής Πινακοθήκης Τρετιακόφ της Μόσχας

Τη νύχτα της 29ης Ιουνίου του 2013 από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονουρ ξεκινάει για το ταξίδι του στο Διάστημα το διαστημικό σκάφος «Σογιούζ ТМА-09М» με το πλήρωμα τον Θόδωρα Γιουρτσίχιν, ελληνικής καταγωγής Ρώσο αστροναύτη (ΡΟΣΚΟΣΜΟΣ), τον Luca Parmitano (European Space Agency) και τον Karen Nyberg (NASA). Μαζί με το πλήρωμα στο Διάστημα ταξιδεύει και ένα ασυνήθιστο πρόγραμμα, που επεξεργάστηκε το Ομοσπονδιακό Διαστημικό Πρακτορείο (ΡΟΣΚΟΣΜΟΣ) μαζί με την Ακαδημία Καλών Τεχνών της Ρωσίας. Οι αστροναύτες πήραν μαζί τους στα άστρα τον πίνακα ζωγραφικής του Προέδρου της Ακαδημίας, Ζουράμπ Τσερετέλι, Τα Ηλιοτρόπια, μαζί με το έμβλημα της Ακαδημίας.

 

www
Sign up via our free email subscription service to receive notifications when new information is available.